donderdag, 13. november 2008 - 22:46

Natte voeten in de polder: tweede waterlezing

Almere

Laurens Bouwer, onderzoeker bij het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit in Amsterdam, houdt op dinsdag 18 november om
20.00 uur de tweede waterlezing in de serie ‘Natte voeten in de polder’.

Deze lezing gaat over het stijgen van het waterpeil onder invloed van klimaatveranderingen. Hoe groot is de kans op natte voeten? Laurens Bouwer, ook lid van de Jonge Deltacommissie, vertelt over de risico’s die we lopen als gevolg van klimaatverandering. Hoe veilig wonen we hier nog in de toekomst?

Wat staat ons te wachten? En hoe denken we deze problemen op te lossen? Of loopt het zo’n vaart niet en is er sprake van een hype? Een antwoord op deze vragen proberen we te vinden met de reeks waterlezingen ‘Natte voeten in de polder’. Experts uit verschillende disciplines benaderen deze problemen ieder vanuit een eigen invalshoek. De lezingen vinden plaats in Bibliotheek Almere Stad om 20.00 uur.

De serie waterlezingen wordt georganiseerd door WSF Flevoland en Europe Direct, in samenwerking met VU-podium. De locatie voor deze lezing is de bibliotheek in Almere Stad. Toegang is gratis voor leden van Bibliotheek Almere en de VU-kring. Niet-leden betalen €2,50.
Provincie:
Tag(s):