zondag, 3. februari 2008 - 9:36

NEC berooft Heracles van drie punten

(Elfvoetbal) NEC heeft aan het uitduel tegen Heracles drie kostbare punten overgehouden. Jermaine Lens was met twee treffers de gevierde man. Kanttekening is wel dat zijn eerste treffer via het lichaam van Rahim Ouedraogo over de doellijn rolde. NEC heeft hierdoor voor het eerst sinds maart 2007 weer eens een uitduel gewonnen

Vanaf de aftrap probeerde de Heracles de bezoekers voetballend onder druk te zetten. Op een schot van Lakic na, konden de Almeloërs maar niet gevaarlijk. Het strijdplan van de ploeg van trainer Mario Been werkte uitstekend. De bezoekers lieten de thuisploeg van achteruit vrijuit opbouwen. Doordat NEC het middenveld dichttimmerde, konden de Heraclieden spitsen Srdan Lakic en Gonzalo Garcia-Garcia niet bereiken. De score werd geopend na een uitstekend uitgespeelde counter. Eindstation Lens (26ste minuut) schoot via Rahim de bal tegen de touwen. Tot aan de rust kon Heracles niet gevaarlijk worden.

Na de thee ging het lang gelijk op. Een half uur voor tijd ging Heracles alles of niets spelen. Echt dichtbij kwam de huidige nummer 12 van de ranglijst niet. Een counter met alweer Lens (69ste minuut) als doelpuntenmaker leek de mokerslag voor de thuisploeg.

Na het inbrengen van Ricky vd Bergh, kwamen de Heraclieden nog dichtbij, via afstandschoten. NEC-doelman Gabor Babos, de laatste weken in uitstekende vorm, hield met knap keeperswerk net als vorige weekeinde de nul.

Door de overwinning stijgt de Nijmeegse Eendracht Combinatie van plaats 17 naar de 13e stek. Heracles blijft steken op de 12e positie. De ploeg van trainer Gert Heerkes neemt het komende speelronde op tegen aartsvijand FC Twente.

Hoogst opmerkelijk was nog dat 'supporters' van Heracles de uitstekend fluitende scheidsrechter Dick van Egmond toezongen met nare spreekkoren.
Categorie:
Tag(s):