donderdag, 27. november 2008 - 23:23

NEC kan Tottenham geen pijn doen

(Elfvoetbal) NEC is er in eigen huis niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen Tottenham Hotspur. De Engelsen wonnen met 0-1. De Gelderse ploeg bood naar behoren partij.

Het affiche voorafgaand aan het duel in de groepsfase van de UEFA Cup was er één om te smullen. Tottenham Hotspur is een grote naam in het internationale voetbal, hetgeen zorgde voor een uitverkocht huis.

Maar naam en status betekenen lang niet alles. Tottenham Hotspur is het seizoen dramatisch slecht begonnen in de Premier League en ontdeed zich om die reden al snel van manager Juande Ramos.

Onder diens opvolger Harry Redknapp heeft de Londense club de weg omhoog in de Premier League weer gevonden. De UEFA Cup-wedstrijd tegen NEC ging men dan ook met vertrouwen tegemoet.

Tottenham, dat veel sterren in Londen had achtergelaten, hoefde in Nijmegen niet vol gas te geven om NEC over de knie te leggen. In minuut veertien moest doelman Babos het leder al uit het net vissen. O'Hara maakte het doelpunt namens Tottenham Hotspur.

Een afgang dreigde, maar het in vergelijking met de Spurs kwalitatief arme NEC liet zich het kaas niet van het brood eten. Het resulteerde zelfs in een grote kans voor El-Kabir. Zijn schot belandde op de vuisten van Gomes. De oud-doelman van PSV, die in Engeland de grootse vorm mist, toonde daarmee weer zijn klasse.

Tottenham speelde de rest van de wedstrijd geroutineerd uit en kwam, mede door het kwaliteitsverschil, niet meer in de problemen.

Overige uitslag groep D:

Dinamo Zagreb - Spartak Moskou 0-1
Categorie:
Tag(s):