zondag, 7. december 2008 - 18:10

NEC krijgt deksel op haar neus

(Elfvoetbal) Utrecht heeft zondagmiddag in Nijmegen met 1-2 gewonnen van NEC. De thuisploeg kreeg in de slotminuut het deksel op haar neus. De nederlaag was niet terecht, maar de thuisploeg had dat vooral ook aan zichzelf te wijten.

NEC was de betere ploeg zondag, maar vermoeidheid leek de spelers de das om te doen. Vorige week hadden de Nijmegenaren een goede generale voor het duel woensdag tegen Spartak Moskou. Volendam werd met 6-1 opzij gezet en woensdag won de ploeg van Mario Been verrassend met 2-1 van de Russen.

De wedstrijden leken veel tol te hebben geëist, want met name in de eerste helft was het spel matig. Ook van Utrecht dat weinig tot geen moeite deed om een goal te maken. NEC had nog het beste van het spel en daardoor lukte het Saïdi NEC op voorsprong te zetten.

De thuisclub had in de tweede helft de 2-0 moeten maken. Bas Sibum kreeg de bal toen van Rachid Bouaouzan en schoot daarop keihard tegen de onderkant van de lat. In de rebound schoot Collins John hard op doel, maar uitblinker Michel Vorm stopte de inzet van de van Fulham geleende speler.

Niet lang erna had John nog een kans, maar opnieuw hield Vorm Utrecht in de wedstrijd, door de pegel tegen de lat te tikken. Utrecht kreeg daarna het beste van het spel en scoorde. Na terugleggen van Tom Caluwé schoot Simon Cziommer de bal hard binnen. De wedstrijd leek daarna op een gelijkspel af te stevenen, maar uit het niets maakte Cedric van der Gun nog een doelpunt, op aangeven van Barry Maguire.

NEC-trainer Mario Been baalde van de late treffer van Utrecht: "Dat is wel teleurstellend, zeker de manier waarop. Die bal van Sibum ging er niet in en daardoor bleef Utrecht in de wedstrijd. We hadden niet de scherpte op de momenten dat we het nodig hadden."

Utrecht kreeg met de zege wellicht iets te veel, maar stijgt wel naar het linkerrijtje, waar de subtop begint.