zondag, 20. april 2008 - 16:32

NEC pakt zege bij NAC

(Elfvoetbal) NEC Nijmegen heeft zich in de laatste wedstrijd van de competitie verzekerd van play-offs voor een plaats in de UEFA Cup. De Nijmegenaren waren in Breda met 3-1 te sterk voor NAC.

NEC eindigt na een slecht begin in deze competitie op de achtste plaats in de Eredivisie. De prestatie van de Nijmegenaren is voor een groot deel te danken aan een uitmuntende prestatie van trainer Mario Been. Hij blonk dit seizoen uit en zorgde ervoor dat een op papier matig elftal in de tweede seizoenshelft tot grote hoogten steeg en tien wedstrijden won.

Halverwege de competitie stond NEC op een plek waarbij de groenzwarten genoodzaakt waren tot het spelen van nacompetitie. Been zorgde echter dat het team beter op elkaar raakte ingespeeld. Hij zorgde voor motivatie bij individuen. Eén van de voorbeelden was het passeren van topspeler Jhonny van Beukering. Die moest eerst eens een paar kilo afvallen, voor hij weer mocht spelen. Na die schoffering kwam Van Beukering terug in de comptitie en was bepalender voor zijn ploeg dan ooit.

Ook aanvaller Jeremain Lens werd gedurende de competitie een sleutelspeler, waarvan in de loop van de competitie steeds meer dreiging uitging. Lens zorgde met twee doelpunten ook voor de zege zondag tegen NAC Breda. Hij bracht hiermee zijn totaal dit seizoen op negen doelpunten.

De wedstrijd zondag was van een dramatisch niveau, met name in de eerste helft. Daarin zorgde Matthew Amoah voor de 1-0 voor NAC. Via Lens werd het 1-1.

In de tweede helft was NEC een stuk scherper dan ervoor. NAC bleef spelen in hetzelfde trage tempo als ervoor. Van Beukering schoot een vrije trap hard binnen en in de slotfase zorgde uitblinker Lens voor de 1-3.

Mario Been, de trainer die na de uitschakeling in de bekercompetitie door het Nijmeegse publiek nog werd uitgejoeld en zou moeten vertrekken, kreeg zondag een staande ovatie van de supporters.
Categorie:
Tag(s):