donderdag, 1. mei 2008 - 22:19

NEC profiteert van zwak Roda JC

(Elfvoetbal) NEC heeft in Kerkrade goede zaken gedaan door in de eerste play-offwedstrijd voor een plaats in de UEFA Cup met 0-1 te winnen van Roda JC. Daarmee heeft de ploeg van trainer Mario Been een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd komende zondag.

De winst van NEC kwam vooral door een uitermate zwak Roda JC, dat met name in de eerste helft niet thuis gaf. Brett Holman zorgde al na vijf minuten voor de voorsprong. Roda JC gaf na het doelpunt van NEC heel even het idee dat het er weer vol voor wilde gaan. NEC trok zich echter iets terug om daarna de teugels volledig in handen te nemen. Roda JC stapelde fout op fout en liet NEC de hele eerste helft domineren.

In het tweede deel waren de ploegen aan elkaar gewaagd en speelde Roda een stuk feller dan ervoor. Dat resulteerde in meer overtredingen door de Limburgers, vooral op NEC-uitblinker Jeremain Lens die in de beginfase een paar keer slachtoffer was van de vele charges van de defensie.

Roda-routinier Ger Senden ging uiteindelijk over de schreef toen hij de bijna doorgebroken Jhon van Beukering neerhaalde. Senden kreeg daarvoor rood. Roda-trainer Atteveld vond het onterecht. ``Senden raakte zowel de bal niet, als de speler. De scheidsrechter moet zoiets in een split second besluiten. Ik heb de beelden gezien en daaruit blijkt dat de kaart niet terecht was." Het publiek kon de kaart ook niet verkroppen en bleef, ondanks diverse aanmaningen om te stoppen, nare dingen scanderen richting de scheidsrechter. Bas Nijhuis besloot daarop het spel tien minuten stil te leggen.

Na de tweede hervatting gebeurde nauwelijks meer iets en Roda kwam met tien man niet meer op gelijke hoogte. Voor de Nijmegenaren betekent de zege een goede uitgangspositie in de terugwedstrijd, komende zondag. NEC heeft maar een puntje nodig om door te stoten naar de tweede ronde van de playoffs naar de UEFA Cup. Roda moet winnen met twee doelpunten verschil.
Categorie:
Tag(s):