zondag, 2. november 2008 - 17:27

NEC wint zonder overbodige moeite bij Sparta

(Elfvoetbal) Zonder veel meer kracht te verspillen dan noodzakelijk, heeft NEC een degelijke overwinning geboekt op Sparta. De Nijmegenaren wonnen met 2-0 en daar viel weinig op af te dingen. De ploeg van trainer Mario Been vindt met de drie punten aansluiting met de Nederlandse subtop en staat nu zevende. Sparta zakt naar plaats vijftien.

De Rotterdammers startten met een tank vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen NEC. Gesterkt door de midweekse overwinning op Feyenoord liet de thuisclub de bal lekker rondgaan en werd veel gezocht naar flankspelers Joshua John en Eduard Duplan. Arne Slot was dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn heerlijke volley terugspatten vanaf de lat.

NEC wachtte rustig af tot het Rotterdamse stormpje was gaan liggen en begonnen daarna aan een omsingeling, die leidde tot de eerste treffer. Een voorzet van Dani Fernandez leek makkelijk te verdedigen voor Ayodele Adeleye, maar de Spartaan legde de bal in de voeten van Saidi Ntibazonkiza (foto). De aanvaller benutte het buitenkansje graag.

Met die treffer verdween ook de spanning uit de wedstrijd. NEC nam het heft in handen en gaf eigenlijk geen kans meer weg. Tim Janssen was vlak voor rust dichtbij de tweede Nijmeegse treffer. Hij kopte een voorzet van Youssef El-Akchaoui tegen de paal.

Amper terug uit de kleedkamer verdubbelde NEC de voorsprong. En juist invaller Rachid Bouaouzan luidde de tweede treffer in. De aanvaller speelde dertien jaar voor Sparta, maar vertoont tegenwoordig zijn kunsten in het shirt van NEC. Bouaouzan dribbelde in volle vaart richting Sparta-doel, waarna Ruud Knol aan de noodrem moest trekken. Scheidsrechter Bas Nijhuis kon niet anders dan een penalty geven, die door Youssef El-Akchaoui werd benut.

Sparta zag na de 0-2 weinig kans meer om gevaarlijk te worden. De Rotterdammers kwamen niet veel verder dan afzwaaiende afstandschoten van Slot en Yuri Rose. NEC hield het achterin goed dicht en kreeg voorin alle ruimte om de voorsprong te vergroten. Lorenzo Davids en Lasse Schöne wisten het net niet meer te vinden, maar de bezoekers voetbalden de wedstrijd zonder een centje pijn uit.
Categorie:
Tag(s):