woensdag, 27. februari 2008 - 14:12

Nederland beeft mee met Engeland

Haarlem

Alle seismische meetstations van het KNMI in Nederland hebben de aardbeving in Engeland afgelopen nacht geregistreerd. Om 1:56 uur Nederlandse tijd, vond er in Engeland een aardbeving plaats met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. Ook in Nederland was de beving voelbaar. Dit heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) woensdag bekendgemaakt.

De lokatie van de aardbeving was 200 kilometer ten noorden van Londen en 50 kilometer ten zuiden van Hull. De aardbeving is in heel Engeland gevoeld. De British Geological Survey heeft meldingen gekregen van media, publiek en politie.

Er zijn schademeldingen uit het epicentrale gebied van voornamelijk kapotte schoorstenen. Tot nu toe is er één gewonde gemeld. Een bejaarde man raakte gewond doordat de schoorsteen door zijn dak viel.

2 meldingen uit Nederland
Er zijn 2 meldingen bij het KNMI binnengekomen van mensen die de aardbeving in Nederland gevoeld hebben, uit Haarlem en een uit de regio Kennemerland.

Aardbevingen met deze kracht komen volgens het KNMI gemiddeld eens in de 30 jaar voor in Engeland en dan meestal uit de kust. Deze beving is de sterkste in Engeland sinds de beving in Wales in 1984, die een kracht van 5,4 had.
Provincie:
Tag(s):