maandag, 24. november 2008 - 16:06

Nederland en Bulgarije gaan illegale arbeid bestrijden

Den Haag

Nederland en Bulgarije gaan illegale arbeid, ontduiking van het minimumloon en misbruik van sociale verzekeringen bestrijden. Ze gaan daarom de samenwerking tussen de Nederlandse en Bulgaarse sociale-zekerheidsinstanties verbeteren.

Hiervoor heeft de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije maandag 24 november een samenwerkingsovereenkomst, een zogeheten letter of intent, getekend met de ministers van Sociale Zaken en Financiën van Bulgarije.

De samenwerking bestaat uit verbeterde gegevensuitwisseling, aanstellen van contactpersonen, het verrichten van gezamenlijke risicoanalyses en bestandsvergelijkingen en tijdelijke uitwisseling van ambtenaren.

Hierdoor krijgen zowel Nederland als Bulgarije een beter inzicht in het grensoverschrijdende werknemersverkeer. Nederland kan door de samenwerking misstanden op de arbeidsmarkt, waarvan Bulgaarse werknemers het slachtoffer zijn, beter aanpakken.

Behalve met Bulgarije heeft Nederland al eerder samenwerkingsovereenkomsten getekend met Polen, Engeland, Slowakije, Frankrijk, Portugal en Tsjechië.
Provincie:
Tag(s):