dinsdag, 20. mei 2008 - 20:27

Nederland kiest voor onvervalst lekker

Amsterdam

Volgens de overgrote meerderheid van de Nederlanders is er niets mis met jezelf verwennen. Genieten moet mogen, zo blijkt uit onderzoek van Mona. De uitgebreide aandacht voor een gezonde leefstijl blijkt geen invloed te hebben op het genieten van lekker eten. Dat doen we overigens het liefst tijdens het avondeten, het favoriete eetmoment. Daarbij speelt het toetje een speciale rol. Twee van de drie Nederlanders worden blij van een toetje.

Voor jongeren ligt dit zelfs op negen op de tien. Ruim een derde van de Nederlanders vindt af en toe genieten van een lekker toetje zelfs belangrijk om gelukkig te zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS NIPO onder 600 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar, laat zien dat Nederlanders lang niet zo behoudend zijn als het om lekker eten gaat. Sterker nog Nederland kiest voor onvervalst lekker. 90% vindt dat af en toe genieten van lekker eten best mag. Meer dan de helft (57%) trakteert zichzelf een of meerdere keren per week op iets lekkers om van te genieten. Bovendien zegt slechts een kwart zich te laten beïnvloeden door alle aandacht voor een gezonde leefstijl bij het genieten van lekker eten. Van de ondervraagden geven inmiddels 4 op de 10 zelfs aan moe te worden van al die aandacht voor een gezonde leefstijl.

Genieten doen we vooral tijdens het avondeten. Dat is voor driekwart het meest favoriete maaltijdmoment. Jongeren zijn hier iets minder positief over. Zij zijn wel de grootste fan van het dessert. Twee van de drie Nederlanders worden blij van een toetje. Maar liefst 9 op de 10 jongeren tussen de 18 en 24 jaar maak je gelukkig met een toetje.
Categorie:
Tag(s):