zaterdag, 21. juni 2008 - 23:14

Nederland uitgeschakeld door sterker Rusland

(ElfVoetbal)-Nederland is zaterdagavond door de Russen van het veld gespeeld. In de 2e helft ontsnapte Nederland met een 0-1 achterstand vlak voor de 90e minuut nog aan de uitschakeling doordat van Nistelrooy de gelijkmaker maakte en de wedstrijd met twee keer een kwartier werd verlengd.

Maar in 2e helft van de verlenging bleek de ploeg van Hiddink toch sterker door vlak achter elkaar twee doelpunten te scoren en uiteindelijk Nederland met 3-1 te verslaan.

Naar huis
Het Nederlands elftal kan naar huis. Oranje werkte zich tijdens het toernooi op tot één van de titelfavorieten na drie prachtige zeges in de poulefase, maar maakte tegen het team van Guus Hiddink een machteloze indruk en strandde in de kwartfinale.

Roman Pavlyuchenko bezorgde in de 56ste minuut zijn land de voorsprong, maar Ruud van Nistelrooy dwong vijf minuten voor tijd met een geplaatste kopbal een verlenging af. In die verlenging zette Dmitry Torbinsky de Russen opnieuw op voorsprong en twee minuten later dompelde Andrei Arshavin Oranje in rouw.