maandag, 22. december 2008 - 9:41

Nederlanders eten het liefst varkensvlees

Groningen

In 2007 at een Nederlander gemiddeld circa 85 kg vlees en vleesproducten. Dat is bijna 2 procent minder dan in 2000. De afname is vrijwel geheel toe te schrijven aan een verminderde vraag naar varkensvlees. Dit blijkt uit cijfers van het CBS

Vrijwel de helft van de vleesconsumptie per Nederlander bestaat uit varkensvlees. Bijna een kwart is rund- en kalfsvlees. Ruim een kwart is vlees van kip en overige pluimvee. Het resterend deel is afkomstig van schapen, geiten en paarden. Een gezin met twee volwassen kinderen at in 2007 een halve koe en ongeveer twee varkens.

De waarde van de bestedingen aan vlees en vleeswaren in de winkel is in de periode 2000-2007 met 20 procent toegenomen. Het volume van de bestedingen is met ongeveer 6 procent toegenomen in die periode. De prijzen zijn met bijna 14 procent gestegen. Ruim 70 procent van alle bestedingen aan vlees in 2007 werden in de supermarkt gedaan.
Categorie:
Tag(s):