zaterdag, 10. mei 2008 - 15:27

Nederlands CP Voetbalteam speelt opnieuw in Assen

Assen

Het Nederlands CP Voetbalteam keert in het weekend van 17 en 18 mei terug naar de stad waar in 1990 geschiedenis is geschreven. Tijdens de Wereldspelen die in 1990 georganiseerd zijn in Assen werden zij namelijk voor de allereerste keer Wereldkampioen. Bijzonder detail is dat net als in de finale van 1990 ook nu Ierland de tegenstander zal zijn tijdens de twee officiële oefeninterlands. Nederland is momenteel 5e van de wereld en komt in september net als Ierland (nummer 6 van de wereld) in actie tijdens de Paralympische spelen in Beijing.

CP - voetbal wordt gespeeld door mensen die als gevolg van een hersenbeschadiging (Cerebral Palsy) in meer of mindere mate spastisch zijn. CP - voetbal is een sport die alleen internationaal (EK, WK en Paralympics) kan worden beoefend, omdat er in Nederland te weinig teams zijn om in regulier verband competitie te spelen. Er zijn 7 spelers per team op een verkleind voetbalveld en het doel heeft kleinere afmetingen dan bij regulier voetbal. Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA waarbij enkele spelregels zijn aangepast.

De CP Interlands worden gespeeld bij FC Assen op Sportpark de Hoogspanning in Assen. Op zaterdag begint de wedstrijd om 16.00 uur en op zondag om 11.30 uur.

Zaterdag de 17e vanaf 15.00 uur en zondag de 18e mei vanaf 10.30 uur zijn er op Sportpark ‘de Hoogspanning’ (Kloosterveen) in Assen ook allerlei activiteiten voor kinderen. Er is een zogenaamde Pannakooi, een levend tafelvoetbalspel, kinderen kunnen geschminkt worden en er is een ballonnenactie waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Op zondag zijn spelers en de trainer van FC Emmen aanwezig.

Iedereen die naar de wedstrijden komt kijken, maakt ook kans op kaarten voor de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Wales (zaterdag 1 juni in de Rotterdamse Kuip). Zowel op zaterdag als op zondag worden twee keer twee kaarten weggegeven.

De aftrap van de wedstrijd wordt op zaterdag verricht door de Wethouder Sport van de gemeente Assen, Jaap Kuin. Voorafgaand wordt een delegatie van het Nederlandse en Ierse team en de KNVB door de gemeente Assen ontvangen op het stadhuis. De gemeente wil op deze manier laten zien dat zij graag topsportevenementen voor gehandicapten wil organiseren in de gemeente.

De toegang is beide dagen gratis.
Provincie:
Tag(s):