woensdag, 22. oktober 2008 - 21:14

Nederlands IJssculpturenfestival verhuist naar Zwolle

Eindhoven

Zwolle is de nieuwe gastheer voor het zesde Nederlands IJssculpturenfestival. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse scènes uit de bijbel uitbeelden. Deze sneeuw- en ijswereld wordt tentoongesteld in een thermische tent van 2.000 m² op het manifestatieveld in Park De Wezenlanden in Zwolle. Het festival is te bezichtigen van zaterdag 6 december 2008 tot en met zondag 1 februari 2009.

Voordat het festival haar deuren opent voor het publiek, zal een team van internationale professionele sneeuw- en ijskunstenaars van 22 november tot en met 5 december dagelijks werken aan de inrichting van een van de grootste ijssculpturenfestivals ter wereld. Tijdens deze periode is de tentoonstelling nog niet toegankelijk voor het publiek!

De kunstenaars, die al jarenlang deelnemen aan wedstrijden en festivals in o.a. Canada, China, Japan en de Verenigde Staten, komen niet alleen uit Nederland, maar vanuit diverse landen over de hele wereld, zoals Rusland, België, Engeland, Ierland, Finland, Zweden, Letland, Tsjechië, de Verenigde Staten en Canada. De Nederlandse carvers zijn afkomstig uit Den Haag, Delft, Rotterdam, Amsterdam, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Utrecht. Bij het realiseren van de sneeuw- en ijssculpturen maken de kunstenaars gebruik van kettingzagen, gasbranders, strijkijzers, beitels, raspen, slijpers, mesjes en zagen.
Provincie:
Tag(s):