woensdag, 23. januari 2008 - 16:16

Nederlands initiatief voor film en multi-media school op Zanzibar

Amsterdam

In samenwerking met Butterfly Works en reclameburo Conspiracy Concepts is deze week het Zanzibits initiatief van start gegaan. Stichting Zanzibits biedt de kansarmere jeugd van het Oost Afrikaanse Zanzibar de mogelijkheid een betere toekomst op te bouwen door hen een gratis film en multimedia opleiding te laten volgen. Hoofddoel is de digitale kloof tussen de plaatselijke bevolking en de rest van de wereld dichten en gaandeweg baangaranties voor de studenten te creëren.

Jongeren in Zanzibar zijn wel gemotiveerd om een multimedia opleiding te volgen, maar de middelen ontbreken. 80 procent van de jongeren zijn na hun middelbare school niet in staat een vervolgopleiding te volgen, omdat hun financiële situatie dat niet toelaat. Zanzibits wil de digitale achterstand inhalen en ‘cross cultural exchange’ bevorderen.

De non profit organisatie Zanzibits opent in maart 2008 het eerste centrum voor Film en Multimedia in Zanzibar. Per jaar worden in samenwerking met de locale overheid en jeugdorganisaties 30 jongeren geselecteerd die de motivatie en potentie hebben om de opleiding af te ronden. Zij krijgen één jaar lang gratis les van professionele begeleiders uit Nederland, Kenia en Tanzania.

Het Zanzibits centrum voor film en multimedia opent haar deuren in maart 2008.
Categorie:
Tag(s):