donderdag, 30. oktober 2008 - 17:13

Nederlands mooiste openbare toilet in de revisie

Groningen

Waarschijnlijk Nederlands mooiste openbare toilet is donderdagmorgen uit elkaar gehaald. Het architectonische ontworpen toilet ,wat op de Pottenbakkersrijge in Groningen staat, zal voor een onderhoudsbeurt naar de fabrikant in Duitsland worden gebracht, zodat hij in het voorjaar weer hersteld en schoon op zijn plek kan worden terug geplaatst.

Het glazen bouwwerk is enkele jaren gelden geplaatst in de stad voor de manifestatie ‘a star is born’ en is ontworpen door architect Remco Haas. Tussen de dubbele beglazing is een fotocollage aangebracht die gemaakt is door Erwin Olaf. Met de vorm van het toilet, nl ying yang, geniet het toilet internationale bekendheid.

‘Omdat wij het toilet graag netjes willen houden en er een aantal ruitjes vernield zijn, is deze gedemonteerd en zal worden hersteld en schoongemaakt’, aldus een woordvoerder van de gemeente Groningen. ‘Ook de verzakking van de ondergrond zal worden aangepakt’.

Het herstel zal tot eind 2008 duren en zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, begin april 2009 weer worden terug geplaatst.
Provincie:
Tag(s):