vrijdag, 2. mei 2008 - 21:21

Nederlands vrouwenelftal treft China in Emmen

Emmen

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zondag 4 en woensdag 7 mei een oefeninterland tegen China. De eerste wedstrijd tegen de nummer 14 van de wereld, Nederland bekleedt de 18e plaats op de FIFA Ranking wordt om organisatorische redenen zonder publiek gespeeld. Drie dagen later, woensdag 7 mei, zijn de Oranjefans zoals gebruikelijk van harte welkom in het Univé stadion van FC Emmen. De aftrap van de wedstrijd is om 18.00 uur.

Bondscoach Vera Pauw kan voor deze oefeninterlands geen beroep doen op de geblesseerde Marloes de Boer (knie) en Manon Melis (enkel). Melis kampt nog met de blessure die ze opliep bij het scoren van de 2-2 in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen België.

Bondscoach Vera Pauw heeft de volgende 19 speelsters opgeroepen:

Doel: Loes Geurts (AZ), Petra Dugardein (Willem II).

Verdediging: Dyanne Bito (ADO Den Haag), Daphne Koster (AZ), Roos Kwakkenbos (FC Utrecht), Liesbeth Migchelsen (AZ).

Middenveld: Manon van den Boogaard (FC Utrecht), Anouk Hoogendijk (FC Utrecht), Annemieke Kiesel-Griffioen (FCR Duisburg), Karin Legemate (ADO Den Haag), Sherida Spitse (sc Heerenveen), Kirsten van de Ven (Willem II), Lianne de Vries (Amstelveen Heemraad).

Aanval: Nangila van Eyck (ADO Den Haag), Claudia van den Heiligenberg (AZ), Sylvia Smit (FC Twente), Karin Stevens (Willem II), Jessica Torny (FC Twente), Dominique Vugts (Willem II).

Blessure: Marloes de Boer (FC Twente), Manon Melis (LdB FC Malmö)

Standby:Marije Brummel (FC Twente), Anouk Dekker (FC Twente) en Atty Eelkema (sc Heerenveen).
Provincie:
Tag(s):