donderdag, 25. december 2008 - 10:38

Nederlandse jongen wint internationale fotowedstrijd

De 12-jarige Simon van Lierde heeft de eerste prijs gewonnen in de International Photography Contest for Kids 2008 van National Geographic. De jongen uit Den Haag eindigde in oktober als eerste in de Nederlandse editie van de National Geographic Junior fotowedstrijd en werd daarmee automatisch genomineerd voor deelname aan de internationale wedstrijd.

Uit de 15.000 inzendingen uit 15 landen werden in totaal drie winnaars gekozen. De Amerikaanse jury verkoos de foto van Simon als beste. De tweede prijs ging naar Lilla Balajthy uit Hongarije en de derde prijs naar Carolyn Faye Twersky uit de VS.

De jury prijst het gevoel dat uit de foto spreekt: "De foto heeft geeft door het licht en de kleuren een interessant/griezelig gevoel. Het is geweldig wanneer iemand zo een moment pakt. De foto heeft een echte emotionele lading en dat maakt dat ik er graag langer naar wil kijken."

De prijs voor de winnende foto is een volledig verzorgde reis naar het hoofdkantoor van National Geographic Society in Washington D.C.
Provincie:
Tag(s):