zaterdag, 15. november 2008 - 23:12

Nederlandse stagiair in Nicaragua vermoord

Breda

De Nederlandse student Rob Pignicky, studerend aan de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme (NHTV) in Breda, is vorige week zaterdag vermoord in Nicaragua. Dit meldt BN/ De Stem

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de 28-jarige student die stage liep in het Midden-Amerikaanse land, in een bus zat die overvallen werd door criminelen. Pignicky en zijn medepassagiers zouden eerst zijn doodgeschoten, waarna de bus in brand werd gestoken.

De uit Zuid-Holland afkomstige student was op weg van Nicaragua naar buurland Guatamala waar hij op het vliegtuig naar Nederland wilde stappen. Pignicky had net zijn drie maanden lange stage bij een lokale touroperator afgerond en zou maandag 23 november weer op de NHTV beginnen.

Op de NHTV is geschokt gereageerd op de dood van de student.

Naar aanleiding van de dood van de student schort de NHTV de stages van haar studenten naar Midden-Amerika voorlopig op.
De NHTV heeft de veertig studenten die net als Pignicky momenteel in het buitenland stage lopen en deze week terugkomen, telefonisch op de hoogte gebracht van het tragische incident.

De school opent volgende week een condoleance-site. Ook wordt overwogen, na overleg met de ouders, op school een herdenkingsruimte in te richten voor de vermoorde student.

Pignicky volgde de 4-jarige opleiding Functiegericht Toerisme en Recreatie (FBTR) en zat in zijn derde jaar.
Provincie:
Tag(s):