maandag, 3. maart 2008 - 10:08

Nederlandse vaardigheid op internet middelmatig

Amsterdam

Nederlanders gebruiken het internet voor steeds meer activiteiten. Vooral jongeren zijn zeer actief. Vergeleken met andere Europese landen heeft Nederland echter niet zoveel vaardige internetgebruikers.

In Nederland internetten 11 miljoen mensen, Bijna allemaal gebruikten zij in 2007 een zoekmachine om informatie te vinden (95 procent) of verzonden ze e-mails met bijgevoegde bestanden (86 procent). Een veel beperkter deel liet berichten achter op chatrooms en nieuwsgroepen, telefoneerde via internet en deelde mappen om muziek of film uit te wisselen (30 procent). Twee op de tien internetters ontwierpen zelf een webpagina.

Oudere internetters van 65 tot 75 jaar ondernemen veel minder activiteiten op het web dan jongeren van 12 tot 25 jaar. Ouderen gebruikten het internet in 2007 vrijwel alleen om informatie op te zoeken of om te e-mailen. Jongeren gebruikten het internet vooral ook voor andere activiteiten als chatten (54 procent), telefoneren via internet (50 procent) of delen van muziek of films (57 procent).
Categorie:
Tag(s):