maandag, 10. maart 2008 - 15:54

Nederlandse vrouw verwaarloost voeten

Almere

Voeten, ze zijn veruit ons meest belaste lichaamsdeel maar komen er bekaaid af als het gaat om verzorging. Vreemd, concludeert Hansaplast voetverzorging in het grootste vrouwenvoetenonderzoek ooit uitgevoerd door TNS NIPO, want de Nederlandse vrouw heeft het liefst dat haar voet er mooi uitziet en heeft een grote hekel aan zweetvoeten, kalknagels en voetschimmel.

Met de zomer in aantocht stappen we straks weer blootsvoets in onze open schoenen. Een 'French manicure' voor onze voeten is dan geen overbodige luxe. Aan het steeds grotere assortiment voetverzorgingsproducten dat hiervoor beschikbaar is kan het niet liggen. Al geven vrouwen wel aan het belangrijk te vinden hun voeten goed te verzorgen, toch krijgen ze de minste aandacht van al onze lichaamsdelen.

Daar waar het gezicht soms meerdere malen per dag met crèmes en andere verzorgingsproducten behandeld wordt, laat de verzorging van de vrouwenvoet nog veel te wensen over. Meer dan de helft van de door TNS NIPO ondervraagde vrouwen geeft de voeten maar één keer per week of minder, wat extra aandacht in de vorm van een anti-eeltbehandeling, verzorgende crème of pedicure. Bij jongere vrouwen is dat percentage zelfs nog wat hoger en bestaat de 'verzorging' in voorjaar en zomer vooral uit het aanbrengen van nagellak.

De ruim 500 vrouwen werd ook gevraagd hoe de perfecte voet er volgens hen uit ziet. Liefst 32% van hen vindt de vorm het belangrijkste. Verder moet de ideale voet lekker ruiken (18%), zacht aanvoelen (16%) en uit rechte tenen bestaan (13%). Schimmel- (54%) en kalknagels (40%) zijn uit den boze. Gemiddeld staat de Nederlandse vrouwenvoet er overigens niet slecht voor: meer vrouwen zijn tevreden (40%) dan óntevreden (12%) over de eigen voeten en als ze er een cijfer voor moeten geven, komt dat uit op een bescheiden voldoende, een 6,5.
Categorie:
Tag(s):