maandag, 10. november 2008 - 16:10

NedRailways neemt Tsjechisch busbedrijf over

Utrecht

NedRailways, de dochteronderneming van NS die openbaar vervoer concessies in het buitenland verwerft en exploiteert, maakt vandaag de overname bekend van het Tsjechische busbedrijf Probo Trans Beroun.

Het gaat om een regionale private onderneming met 120 bussen en circa 200 mensen in dienst. Het busbedrijf biedt zowel lange afstandsvervoer, als stads- en streekvervoer, op zo’n 70 trajecten voornamelijk ten westen van Praag.

Probo Trans Beroun speelt een belangrijke rol in regio en wordt door reizigers en lokale overheden gezien als een kwalitatief hoogstaande dienstverlener. Zdenek Prochazka, grootaandeelhouder en CEO van Probo Trans Beroun: “Wij zijn blij met de komst van NedRailways. We hebben, door onze lange termijn planning en focus op continue verbetering van de dienstverlening, geleidelijk een stabiele positie opgebouwd in de regio’s die we bedienen. Probo Trans Beroun heeft een nieuwe impuls nodig om verder te kunnen ontwikkelen en NedRailways is daarvoor de juiste partner.

Het huidige management ziet ernaar uit om met NedRailways te werken.�
Anton Valk CEO van NedRailways: “Wij zijn verheugd dat wij kunnen toetreden tot de Tsjechische reizigersmarkt door de overname van Probo Trans Beroun. Deze stap past in onze ambitie om een Europese multi-modale speler te worden. Probo Trans Beroun heeft een goede reputatie en is een kwaliteitsdienstverlener in de regio Centraal Bohemen. We zien goede mogelijkheden om het bedrijf verder te ontwikkelen met het bestaande lokale team in nauwe samenwerking met de regionale en lokale overheden. Bovendien biedt deze overname een uitgangspositie om verdere mogelijkheden in de Tsjechische markt te verkennen.�
Categorie:
Tag(s):