zondag, 24. februari 2008 - 20:31

Negen aanhoudingen na NAC-Ajax

Breda

Op zondag 24 februari 2008 hebben agenten van de politie Midden en West Brabant tijdens en na de voetbalwedstrijd NAC-Ajax 9 aanhoudingen verricht. Tijdens de tweede helft werd de sfeer op de tribunes van het uitverkochte stadion grimmiger en ontstonden er opstootjes. Een kwartier voor het einde gingen NAC-supporters de confrontatie aan met Ajaxsupporters.

Na de wedstrijd zetten de ongeregeldheden zich voort buiten het stadion. Tijdens charges wist de Mobiele Eenheid de supporters gescheiden te houden. Tevens gooiden NAC-supporters stenen naar ME-ers en trokken een omheining op het industrieterrein omver. Een aantal Ajax-supporters werden 40 minuten langer binnen het stadion gehouden om verdere confrontaties te voorkomen.

De negen aanhoudingen betreft allen NAC supporters. Zij worden verdacht van belemmering bij aanhouding, openlijke geweldpleging, opruiiing, urineren tegen ME-bus en het zich niet kunnen identificeren. De 9 mannen zijn ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een agent raakte bij een treffen na de wedstrijd licht gewond aan zijn hand. Het is nog onduidelijk of er supporters gewond zijn geraakt. Rond 15.45 uur keerde de rust in en om het station weer terug.
Provincie:
Tag(s):