maandag, 3. november 2008 - 16:58

Negen arrestaties tijdens anti-drugsactie in Venlo

Venlo

Tijdens een actie van het anti-drugsproject Hektor heeft de politie in Venlo maandagochtend 9 personen aangehouden en werd in 5 panden een onderzoek ingesteld. Er werd onder meer 15.000 euro cashgeld in beslaggenomen en 1 kilo marihuana.

Drie van de verdachten (3 mannelijke inwoners van Venlo in de leeftijd van 40, 47 en 49 jaar) worden verdacht van handel in en export van softdrugs en deelname aan een criminele organisatie. De export van softdrugs was voornamelijk bestemd voor Duitsland.

De politie-invallen vonden vanmorgen plaats in woningen aan de Kaldenkerkerweg, Prins Mauritsstraat, Johannes Boscostraat, Frans Halsstraat en een tuinderskas aan de Landweerweg. Hier verschenen 6 personen welke geen identiteitsbewijs bij zich hadden en werkzaamheden wilden gaan verrichten in de kas. Het zestal - 3 Nederlanders , 2 Turken en een Pool - werd hierop aangehouden, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zijn ze gehoord door de Arbeidsinspectie. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie. Aan de actie namen 30 medewerkers van de politie Limburg-Noord en 4 medewerkers van de Arbeidsinspectie deel.
Provincie:
Tag(s):