donderdag, 17. juli 2008 - 14:38

Negen jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag

Utrecht

Een 27-jarige man uit Utrecht is donderdag door de rechtbank veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging De rechtbank achtte bewezen dat de man in juni 2007 zijn toenmalige vriendin in haar woning in Houten met vele messteken om het leven bracht.

De verdachte verklaarde twee weken geleden tijdens de zitting zich niets meer te herinneren van het moment waarop het slachtoffer om het leven moet zijn gebracht. Hij zei dat hij alleen nog maar wist dat zijn vriendin met een mes op hem af kwam. De rechtbank ging er echter vanuit dat de verdachte doet alsof hij aan geheugenverlies lijdt. De rechtbank concludeerde dat het niet het slachtoffer, maar de verdachte was die beneden een mes haalde en op de zolder van de woning de vrouw met messteken om het leven bracht.

Aan de fatale steekpartij ging een ruzie vooraf. Volgens de verdachte ging die ruzie over het kijken van een film op televisie. De rechtbank achtte het echter meer aannemelijk dat de twee ruzie hadden over het gebruik van cocaïne door de verdachte, of het beëindigen van de relatie door het slachtoffer.

De officier van justitie eiste twee weken geleden negen jaar gevangenisstraf en tbs. De rechtbank legde eenzelfde straf en maatregel op en overwoog daarbij dat de verdachte het slachtoffer op uiterst gewelddadige en gruwelijke wijze om het leven gebracht had. Ook is vastgesteld dat geen van de verwondingen acuut de dood tot gevolg heeft gehad. De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij geen openheid van zaken heeft gegeven, noch spijt heeft betuigd.
Provincie:
Tag(s):