vrijdag, 31. oktober 2008 - 16:45

Negen verdachten drugshandel in Rotterdam aangehouden

Rotterdam

In het kader van de aanpak van drugsoverlast heeft de politie na intensief onderzoek negen verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in verdovende middelen dit jaar in het Oude Westen. Dit heeft de politie vrijdag 31 oktober bekendgemaakt.

Op donderdag 26 juni hielden politiemensen op de Henegouwerlaan een 51-jarige man uit Eindhoven aan. Tijdens een fouillering bleek hij in het bezit te zijn van 50 gram cocaïne. Hij had deze drugs gekocht van een drugsdealer.

Uit onderzoek bleek deze straatdealer een 25-jarige man uit Rotterdam te zijn. Agenten hielden de man in de gaten en hielden hem op dinsdag 7 oktober aan. Tevens werd tijdens een zoeking in een woning aan de Korte Bajonetstraat en de Heemraadstraat verdovende middelen aangetroffen.

Na intensief speurwerk hielden politieagenten op maandag 27 oktober in het centrum van Rotterdam een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan voor de handel in drugs. Tevens werd in een woning aan de Schermerhoek een geldbedrag van ruim 41.000 euro in beslag genomen en een 30-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel gearresteerd.

Daarnaast arresteerden agenten drie Rotterdammers van 24, 25 en 26 jaar en een 30-jarige man uit Den Haag in een bestelbus op de Aar. Eén van hen had een geldbedrag van 5.000 euro in zijn broeksband en één van hen was in het bezit van 500 gram cocaïne.

In een woning aan de Aar werden drie Rotterdamse mannen van 17, 51 en 53 jaar opgepakt. In het pand troffen agenten ruim 300 gram aan verdovende middelen aan. In een woning aan de Lutter namen politiemedewerkers enkele duizenden euro’s in beslag.

In totaal nam de politie 9 ons cocaïne en 50.000 euro in beslag. De verdachten die zijn opgepakt worden verantwoordelijk gehouden voor de tussenhandel die straatdealers van verdovende middelen voorzag. Hiermee heeft de politie verdachten gearresteerd die drugsoverlast veroorzaakten voor bewoners in het Oude-Westen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):