zondag, 27. juli 2008 - 9:15

Negentig 'supporters' niet bij afscheid Jaap Stam

Zwolle

Zaterdagavond zijn, voorafgaand aan de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in het FC Zwolle stadion, circa negentig personen aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling, belediging en weigering te vertrekken op vordering van de politie. Dit heeft de politie zaterdagavond laten weten.

Tegen 19:00 uur mengden voornamelijk Ajax-supporters zich met Zwollenaren en trokken, op weg naar het Oosterenkstadion, door de stad. Daarbij werden in de wijk Assendorp de nodige vernielingen aangericht, waarbij o.a. over geparkeerde auto’s werd gelopen.

Politieman gewond door bierglas
In een café aan de Hortensiastraat richtten supporters vernielingen aan. Bij de schermutselingen raakte een politieman door een bierglas gewond aan zijn kin. De Ajax-supporters waren uiterst agressief en niet aanspreekbaar, zelfs niet door de meegereisde Amsterdamse supporterbegeleiders.

Besloten werd hen allen aan te houden en in afwachting van hun verhoor in te sluiten. Er was rekening gehouden met eventuele gewelddadigheden. Door omliggende korpsen werd assistentie verleend aan de Politie IJsselland.

Politie zet 150 man in
In totaal werden zaterdagavond 150 politiemensen ingezet. De aangehouden supporters worden allemaal gehoord, hetgeen naar verwachting tot ver in de nacht zal duren. Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):