woensdag, 12. maart 2008 - 15:51

Neil Young, ZZ Top, Thin Lizzy en Steve Lukather op Bospop

Weert

De programmering voor Bospop 2008 liegt er niet om. Waren eerder onder andere Santana, Hucknall: a tribute to Bobby "Blue" Bland, Crowded House en Europe bevestigd, nu kunnen we daar optredens van Neil Young, ZZ Top, Thin Lizzy, Steve Lukather, Riverside, Anathema en The Dana Fuchs Band aan toevoegen. Bospop vindt dit jaar plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli 2008 op Sportpark Boshoven in Weert.

Inmiddels zijn er negentien acts bekend die in het tweede weekend van juli het podium in Weert zullen beklimmen. De Canadese zanger Neil Young stond recentelijk nog met drie uitverkochte shows in de RAI te Amsterdam, maar had ook op vrijdag 11 juli nog een gaatje in zijn agenda. En wij hadden een mooi terrein in Weert, dus die optelsom was snel gemaakt: een extra festivaldag waarbij Neil Young het publiek voor Bospop alvast opwarmt. Er zullen nog twee bands optreden voorafgaand aan de show van Neil Young.

De zondagprogrammering van Bospop krijgt met de bevestiging van zes nieuwe bands steeds meer vorm. Het Texaanse boogietrio ZZ Top moest vorig jaar op het Arrow Rock Festival helaas afhaken wegens ziekte van een van de bandleden.

Bospop kan zich met recht één van de gezelligste festivals van Nederland noemen. Het programma van Bospop speelt zich af gedurende drie dagen, op twee podia. Ook is er een festivalcamping, een nachtcafé (de Bosuil), en een sfeervolle festivalmarkt. Een heerlijk weekendje uit, met een scala aan goede artiesten.
Categorie:
Tag(s):