dinsdag, 27. mei 2008 - 23:13

Nepagenten rollen toeristen; getuigen gezocht

Den Haag

Vier toeristen werden maandagavond omstreeks half zeven slachtoffer van oplichting. De vier werden op de Stadhouderslaan aangesproken door een man die vertelde op vakantie te zijn in Nederland. Even daarna kwamen er twee mannen bij staan die zich legitimeerden als politieagenten.

Eén van de toeristen moest zijn paspoort laten zien en zijn portemonnee afgeven. De nepagent haalde geld uit de portemonnee en gaf deze terug aan de 41-jarige Cambodjaan. Het slachtoffer begreep toen dat deze mannen geen echte agenten waren en begon te schreeuwen. Hierop renden de drie mannen weg, stapten in een auto en reden weg.

De ene nepagent had een fors postuur, kort geschoren haar en is ongeveer 1.75 m lang. De andere nepagent had krullend haar. De zogenaamde toerist was lang en mager, ongeveer 1.70 m lang en had zwart kort haar. De leeftijd van de drie wordt geschat op 25 à 26 jaar. De politie is op zoek naar getuigen van deze oplichting.

Heeft u iets gezien of gehoord, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):