woensdag, 11. juni 2008 - 16:18

Nepdief steelt voor ruim 900 euro goederen

Roermond

Voor de vierde keer vanaf de doorstart heeft het projectteam ‘Collectief winkelverbod Roermond’ een nepdief ingezet. De nepdief bezocht in de binnenstad en het Designer Outlet Center 16 winkels. In de vijf winkels lukte het de ‘dief’ om enkele spullen te stelen, waaronder 3 brilmonturen, 1 fotolijst, 3 blouses, 1 broek, 1 accu gereedschapset en 1 RVS handdoekenrek gestolen met een totale waarde van € 921,-. Na de diefstal bracht de nepdief de gestolen goederen terug, inclusief een preventieadvies voor de betreffende winkeliers.

De inzet van deze nepdief is een van de onderdelen van het project ‘Collectief winkelverbod’, dat vanaf 23 november 2007 is doorgestart. Bij de start deden 245 winkeliers mee, nu zijn dat al ruim 320. De deelnemende winkeliers worden met regelmatig verschijnende nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over ontwikkelingen op het gebied van winkeldiefstal. Binnenkort wordt een opleidingsavond gehouden waar winkelpersoneel en leidinggevenden worden geïnformeerd over de mogelijkheden van winkelbeveiliging en personeelsinstructie. Al deze gezamenlijke inspanningen leiden er toe dat ondernemers en personeel alerter reageren op winkeldiefstal.

Het project werpt zijn vruchten af. Zo staan nu 72 dieven met naam en adresgegevens op de besloten site (dus alleen toegankelijk voor deelnemende winkels) en in 38 gevallen zelfs met foto. Één dame is twee keer tegen de lamp gelopen en heeft daarmee een collectief winkel-verbod gekregen voor de duur van 1 jaar. Gedurende dit gehele jaar mag zij bij geen enkele van de deelnemende winkels haar inkopen doen.
Provincie:
Tag(s):