vrijdag, 11. april 2008 - 12:54

Nepgoud verkopers weer actief langs snelwegen

Nijmegen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten waarschuwt voor nepgoudverkopers die weer actief zijn op toeritten, parkeerplaatsen en tankstations langs autosnelwegen.

Donderdag 10 april 2008 hield de Verkeerspolitie op de rijksweg A73 ter hoogte van Nijmegen vier personen aan, die na een zielig verhaal van een passant 40 euro afhandig maakten en in ruil daarvoor een nepgouden sieraden naar binnen gooiden.

De drie mannen en een vrouw wenkten naar de automobilist en toonden een gebroken creditcard. Zij staken een zielig verhaal op en vroegen om geld om te kunnen tanken. De automobilist gaf in eerste instantie 10 euro, maar daar namen de ‘slachtoffers’ geen genoegen mee. Ze gooiden een aantal nepgouden sieraden in de auto en eisten 40 euro.

De verdachten, van buitenlandse afkomst, zijn door de Verkeerspolitie aangehouden en overgebracht naar het bureau in Wolfheze. In de auto trof de Verkeerspolitie ruim 600 euro aan, dus aan geld geen gebrek. Zij zijn weer heengezonden nadat zij de 40 euro hadden teruggegeven aan de hulpvaardige automobilist en een boete hadden betaald van 200 euro.
Provincie:
Tag(s):