dinsdag, 15. april 2008 - 20:24

Nepgoudverkoper opnieuw aangehouden

Duiven

De Verkeerspolitie van het KLPD heeft maandag 14 april 2008 opnieuw de 38-jarige Roemeense nepgoudverkoper aangehouden op de rijksweg A12 ter hoogte van Duiven. Hij bood samen met een 33- en een 39-jarige landgenoot nepgoud te koop aan aan een rechercheur van het KLPD.

Hij is na betaling van een verhoogde boete van 300 euro heengezonden. De 33-jarige bestuurder van het voertuig kreeg een boete van 150 euro voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook.

De 38-jarige Roemeen was op donderdag 10 april 2008 ook aangehouden in verband met het verhandelen van nepgoud op de rijksweg A73 ter hoogte van Nijmegen.

De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken. Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken.

In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal, ondersteund met een gebroken creditcard o.i.d., dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt gaan ze intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.

Mochten mensen benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop) handelingen verrichten.

Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.
Provincie:
Tag(s):