maandag, 28. april 2008 - 21:43

Nest verplaatst voor Fiets 'm erin

Mijdrecht

Een broedende meerkoet heeft op een haar na het populaire Fiets ’m d’r in op Koninginnedag in Mijdrecht gedwarsboomd. De plaatselijke Oranjevereniging vond maandagavond op het laatse moment een gecertificeerd bedrijf dat het nest mag verplaatsen.

Een watervogelechtpaar heeft op het Windmolenterrein een nest gebouwd onder de schans waar vanaf de fietsen het water in worden gelanceerd. Oplettende voorbijgangers seinden de Dierenbescherming in. Weken van overleg over en weer en het uitzoeken van de regels volgenden. Eind van het liedje is dat het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit (LNV) Fiets ’em erin op basis van de Wet Flora en Fauna toestaat, mits de Oranjevereniging ecologische specialisten wist in te schakelen die het nestje naar een veilig heenkomen verplaatst.

De palen van de schans staan al jaren in de sloot, zonder dat vogels er nestelden. De Mijdrechtenaren vinden het bizar dat de vogel het evenement nu dreigt te verstoren. ,,Toch zullen we ons netjes aan de wet houden. We zullen ons niet in de nesten werken.’’
Provincie:
Tag(s):