woensdag, 10. december 2008 - 20:04

Neva ensemble uit Petersburg brengt uniek gratis kerstconcert

Leek

Het Neva Ensemble uit Sint Petersburg zal op zondagavond om 20.00 uur een kerstcondert geven in Leek. Het Neva Ensemble is een klein koor dat bestaat uit 7 personen : 4 vrouwen en 3 mannen. Het heeft zich gespecialiseerd in het zingen van Russische kerkmuziek. Daarnaast wordt dit repertoire aangevuld met beroemde liederen uit de folklore van het land en een licht klassiek repertoire en natuurlijk rondom de kerstdagen, kerstliederen uit vele landen.

De kerkmuziek is meer dan zeventig jaar in Rusland verboden geweest, maar het volk is altijd blijven zingen, al was het in het geheim. Na 1990 werden oude tradities in ere hersteld. Nu kunnen zij weer met de oeroude Slavisch-Russische kerkmuziek "naar buiten" optreden.

Het Neva Ensemble doet dat met een meesterlijke stembeheersing en een overtuigende bevlogenheid. Ze houden van hun land en van hun kerk. Deze combinatie van technisch meesterschap en emotionele betrokkenheid maakt hun optredens telkens weer tot een prachtige, ontroerende belevenis. De concerten zijn gratis toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):