donderdag, 18. december 2008 - 10:44

NHL-studenten voeren actie voor Millenniumdoelen

Leeuwarden

Op woensdag 17 december voeren studenten van de opleiding Communication & Multimedia Design aan de NHL een actie op het NS-station ter promotie van de acht Millenniumdoelen. Ze doen dit in opdracht van de organisatie Drylst oer de grins.

Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk jongeren te informeren over het bestaan van de millenniumdoelen. De millenniumdoelen zijn in 2000 opgesteld door de regeringsleiders van 189 landen, met als streven om de belangrijkste ontwikkelingsdoelstellingen voor 2015 bereikt te hebben. Aangezien 65 % van de jongeren de millenniumdoelen niet kent, is het belangrijkste doel van deze actie om de jongeren ‘wakker te schudden’ en meer bekendheid met de acht doelen te creëren.

Tijdens de ochtendspits van 17 december zal een persoon in een bed op het Leeuwarder station de aandacht trekken van voorbijgaande reizigers met als motto: “Word wakker voor 2015�. Nieuwsgierige reizigers kunnen op www.hoewakkerbenjij.nu meer informatie vinden over de millenniumdoelen, of een sms’je sturen naar 4999 met de tekst “student actie� en direct een gratis sms ontvangen met informatie.
Deze actie zal donderdag 18 december worden herhaald in de kantine Techniek van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden aan de Tesselschadestraat.

De studenten voeren deze actie uit in opdracht van Drylts oer de grins. Drylts oer de grins wil de acht millenniumdoelen onder de aandacht brengen bij het publiek in Friesland en Noord Nederland.
Provincie:
Tag(s):