maandag, 8. december 2008 - 11:19

Niek Mooiweer wint Meppeler Vrijwilligersprijs 2008

Meppel

De 22-jarige Meppeler Niek Mooiweer heeft de Meppeler Vrijwilligersprijs 2008 gewonnen. Niek is trainer van het jeugd G-team van voetbalvereniging FC MEO in Meppel. Wethouder Ko Scheele reikte de prijs maandagochtend 8 december uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis. De gemeente Meppel en Stichting Welzijn Meppel Westerveld zijn trots op haar vrijwilligers en hebben enorme waardering voor het werk dat zij verzetten. Daarvoor is in Meppel een speciale Vrijwilligersprijs ingesteld.

Uit handen van wethouder Ko Scheele ontving Niek Mooiweer een kunstwerk van de Meppeler Mug van Mark Brouwers en een cadeaubon van € 50,00. Voetbalvereniging FC MEO ontving een bedrag van € 300,00 dat in 2009 dient te worden besteed. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Niek omdat zijn bijzondere vrijwilligersactiviteit een voorbeeld is voor alle jongeren in Meppel: doe mee met de samenleving en geef je medemens iets terug.

De jury bestond uit Esther Meijer van het Servicepunt Vrijwilligerswerk, Rob van der Broeke van de Wmo-adviesraad en Cobie Dom van de gemeente. De jury heeft bij haar beoordeling vooral gelet op de maatschappelijke betekenis en de uitstraling van de activiteiten. Ook is gekeken naar de voorbeeldfunctie van de vrijwilliger.
Provincie:
Tag(s):