dinsdag, 23. september 2008 - 8:44

Niet goed uitgemaakt brandje veroorzaakt grote schade

Den Haag

Als gevolg van een niet goed uitgemaakt brandje is dinsdagmorgen rond kwart voor vijf brand ontstaan in een appartement aan de Gedempte Burgwal in Den Haag. Vier bewoners zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken op rookklachten.

Twee bewoners zijn voor verdere behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

De 38 jarige bewoonster op de 1e etage werd midden in de nacht wakker van de rookmelder. Zij ontdekte daarna dat een niet uitgemaakte kaars een brandje had veroorzaakt in de boekenkast. Direct hierna heeft zij emmers water gebruikt om het brandje te blussen. Toen de rook bleef hangen besloot zij de nacht bij vrienden door te brengen.

Een buurman van de bovengelegen woning, die wakker was, rook daarna een brandlucht en zag rook onder de voordeur van zijn buurvrouw vandaan komen. Direct hierop belde hij de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer stond de woonkamer op de 1e etage in brand. Het trappenhuis en de overige appartementen stonden onder de rook. Een aantal bewoners hadden zichzelf al in veiligheid gesteld. Zeven bewoners zijn met de hoogwerker uit hun woning gehaald.
De brandweer had de brand snel onder controle. Na ventilatie en controle van de vijftien appartementen konden de bewoners weer terug. De woning op de 1e verdieping is voorlopig niet bewoonbaar.
Brandschade ontstond in de woonkamer. Het trappenhuis en een tiental appartementen liepen rookschade op.

De totale schade bedraagt circa 100.000 euro.
Provincie:
Tag(s):