vrijdag, 5. december 2008 - 22:41

Nieuw ‘logeeradres’ voor Olympische mascotte

Emmen

Maandenlang ‘logeerde’ de bijna anderhalve meter hoge Nini, een van de vijf Olympische mascottes in de hal van het accountantskantoor van Ernst & Young in Emmen. Afgelopen zaterdag verhuisde hij naar het logeerhuis van De Noorderbrug in Westerbork. Coördinerend begeleider Tanja Zwiers, haar collega’s en de aanwezige kinderen waren er reuze blij mee.

“Ernst & Young Nederland is een van de grotere sponsors van NOC*NSF en met onder meer deze Olympische mascottes werd daar in alle kantoren in Nederland uiting aan gegeven�, vertelt directeur Roelie Lubbers, die samen met haar collega’s het bedrijfsleven in Zuidoost-Drenthe bedient. “Nu de Spelen al weer een tijdje achter ons liggen, vroegen we ons af wat we met Nini zouden doen. Een goede kennis van me uit mijn woonplaats Noord-Sleen kwam met het voorstel de mascotte te schenken aan De Noorderbrug en dat vonden we meteen een uitstekend idee.�

De Noorderbrug biedt ondersteuning en verzorging aan mensen met een handicap, zodat zij naar eigen wensen en mogelijkheden kunnen leven. Cliënten zijn kinderen, jongeren en volwassenen met een (ernstige) lichamelijke handicap en/of doven en slechthorenden. Zij kunnen een beroep doen op ondersteuning bij wonen, werken en vrije tijd. De Noorderbrug is binnen de gehandicaptenzorg specialist in de ondersteuning en verzorging bij de gevolgen van hersenletsel (NAH). Het werkgebied van de organisatie omvat Noord- en Oost-Nederland. Bij De Noorderbrug werken 1000 medewerkers die ruim 1700 cliënten ondersteunen.
Provincie:
Tag(s):