donderdag, 6. maart 2008 - 18:18

Nieuw bos voor Hoorn

Hoorn

Vanaf maandag 10 maart beginnen de werkzaamheden in het natuurbos Blokweer. Dan geeft wethouder Cilia van Weel het officiële startsein voor het omvormen van het recreatief natuurbos. In januari zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. De bomen zijn gekapt en nu vinden de grondwerkzaamheden plaats, zoals het graven van nieuwe sloten.

De Stichting Blokweer Groen heeft samen met de gemeente Hoorn een ontwerp gemaakt voor het nieuwe bos. Ook MAK Blokweer, buurman van het bos, is bij de omvorming betrokken. Het huidige ontwerp is in overleg met het ecologisch adviesbureau NMA De Drecht tot stand gekomen.

Naast natuur en water komt er een vleermuizenkelder. Ook is er een rondlopend wandelpad van ongeveer 1300 meter en een even lang ruiterpad gepland. Verder zijn er plannen om op de locatie van het oude klooster 'Onze-Lieve-Vrouw-ten-Nieuwlicht' een kloostertuin aan te leggen.

Binnenkort worden bruggen gebouwd en beginnen de voorbereidingen voor het aanleggen van de wandel- en ruiterpaden. Het planten van nieuwe bomen, struiken en gewassen vindt, afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en het weer, in het najaar 2008 plaats. Vanaf voorjaar 2009 is wandelen en spelen in het bos mogelijk.
Provincie:
Tag(s):