vrijdag, 12. december 2008 - 21:22

Nieuw busstation Borger officieel geopend

Borger

Gedeputeerde Rob Bats (VVD) heeft op vrijdag het nieuwe busstation in Borger samen met de wethouders Tammo Meedendorp van Borger-Odoorn en Geert Jan te Brink van Aa en Hunze officieel in gebruik genomen. Op 14 december 2008 gaat de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in en kunnen buspassagiers, fietsers en automobilisten van dit knooppunt gebruikmaken.

Naast dit nieuwe busstation in Borger is bij Gasselte een nieuwe Qliner-halte langs de N34 gerealiseerd. Dankzij deze nieuwe haltes is de reiziger nog sneller met de Qliners in Groningen en Emmen. De haltes zorgen er bovendien voor dat ook Stadskanaal een Q-linerverbinding krijgt met Groningen.

De werkzaamheden aan de N34 tussen Gieten en Ees zijn hiermee geheel volgens planning afgerond. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het 13 kilometer lange traject. De weg is verbreed en van nieuwe markering voorzien.

Er zijn drie ongelijkvloerse aansluitingen bij Borger, Gasselte en Gieten en in totaal zeven rotondes aangelegd. Daarnaast zijn onder meer de Asserstraat en de Koesteeg gereconstrueerd en zijn drie viaducten bij Borger aangelegd. Bovendien is langs de N34 bij Borger een nieuw busstation met carpoolplaats en fietsenstalling gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):