woensdag, 19. maart 2008 - 15:26

Nieuw-Crooswijk bij de Raad van State

Rotterdam

Woensdag 19 maart kwam de Raad van State met haar uitspraak over het bestemmingsplan van Nieuw-Crooswijk. De Raad van State stelde de noodzaak van herstructurering en sociale opwaardering van Nieuw Crooswijk niet ter discussie.

In Nieuw-Crooswijk staan nu veel kleine, regelmatig slecht onderhouden, woningen. Ook wordt de wijk getypeerd door smalle benauwende straatjes. Om verloedering te voorkomen heeft het stadsbestuur daadkrachtig een nieuw bestemmingsplan gepresenteerd. De hele wijk wordt de komende jaren grondig gerenoveerd om van Nieuw-Crooswijk een mooie, schone en veilige wijk te maken.

De rechter plaatste wel een aantal kanttekeningen bij het nieuwe bestemmingsplan. De gemeente moet nu met een aangepast bestemmingsplan komen.

Tom Harreman, raadslid PvdA: “De bewoners van Nieuw-Crooswijk moeten niet langer in onzekerheid blijven. Bewoners moeten weten waar ze precies aan toe zijn. De gemeente moet snel duidelijk maken wat er dan allemaal precies weer moet worden veranderd.�

Het besluit van de rechter zal waarschijnlijk betekenen dat de herstructurering van Nieuw-Crooswijk vertraging op gaat lopen.

Harreman: “Negatieve gevolgen voor bewoners en ondernemers van de wijk moeten uitblijven. Zij hebben het recht om te wonen in een mooie, schone en veilige wijk. De PvdA wil dat de Nieuw-Crooswijkers er zo snel mogelijk beter voor komen te staan, vertraging moet dus ook tot het minimum beperkt blijven.�

De PvdA trekt zich het lot van de Nieuw-Crooswijkers erg aan. Al eerder verspreidde de PvdA een brief onder de inwoners van de Reserve Boezem III om haar beweegredenen in de discussie te verduidelijken.

De PvdA neemt het voortouw in de discussie en zal de kwestie aanstaande donderdag in de Actualiteitenraad aankaarten.
Provincie:
Tag(s):