dinsdag, 10. juni 2008 - 15:44

Nieuw ontwerp Belle van Zuylen gepresenteerd

Utrecht

Tijdens de Provada presenteert Burgfonds het nieuwe ontwerp van de 262 meter hoge Belle van Zuylen. De toren verrijst over enkele jaren langs de A2 in Utrecht. Op basis van het nieuwe ontwerp wordt het feitelijke ontwerptraject met alle betrokkenen voortgezet. De presentatie van het nieuwe ontwerp vormt de aftrap voor ontwikkelaar Burgfonds om in gesprek te gaan met marktpartijen over de invulling van dit bijzondere project.

Met zijn 262 meter is de Belle van Zuylen het nieuwe landmark van Utrecht en Nederland. De Belle van Zuylen kent een dynamische mix van wonen, winkels, kantoren, hotel, vergaderen, horeca, ontspanning, cultuur en een parkeergarage. De afgelopen maanden is een aantal aanpassingen doorgevoerd in het stedenbouwkundig plan in het gebied rond De Belle van Zuylen. Op de nieuwe locatie is meer ruimte beschikbaar om het gebouw heen, waardoor het landmark beter tot zijn recht komt en ruimte ontstaat voor een aantrekkelijke omgeving aan de voet van het gebouw.

De gemeente Utrecht en Burgfonds zijn met elkaar in gesprek over het afsluiten van een intentieovereenkomst. Zij willen voeling houden met wat er leeft en streven ernaar daar bij de uitwerking van het ontwerp zo veel mogelijk rekening mee te houden.
Provincie:
Tag(s):