woensdag, 21. mei 2008 - 9:22

Nieuw waterbeheerspel op droppiewater.nl

Zeeland

Maandag is het nieuwe spel Drop ’t Water online van start gegaan. Het spel is te vinden op de website van Droppie Water: www.droppiewater.nl.Drop ’t Water is het eerste online kinderspel in Nederland over waterbeheer dat door zestien Nederlandse waterschappen gezamenlijke is ontwikkeld.

Bij Drop ’t Water moeten de kinderen ervoor zorgen dat het water in de rivieren, beken en sloten op de goede hoogte (het goede waterpeil) blijft. Het Land van Droppie Water mag niet overstromen, maar het mag zeker ook niet uitdrogen! Door op de stuwen, sluizen en gemalen te klikken, kan het water wegstromen of juist worden vastgehouden.

De website droppiewater.nl is een website voor alle kinderen op de basisschool. Hier legt Droppie Water zelf uit wat de waterschappen in Nederland allemaal voor werk doen. Op een simpele manier wordt uitgelegd hoe het afvalwater wordt schoongemaakt en hoe waterschappen overstromingen voorkomen. Deze dingen en nog veel meer over water zijn te vinden op de website van Droppie Water.

Op de startpagina kunnen kinderen aangeven in welke groep zij zitten. Zo maken alle kinderen op hun eigen niveau kennis met water.

Groep 1, 2 en 3
Kinderen in groep 1, 2 en 3 kunnen samen met Droppie Water spelen of samen naar zijn lievelingsmuziek luisteren. Ze kunnen er ook mooie kleurplaten maken. Sinds kort staan er ook een paar nieuwe kleurpla-ten op de site.

Groep 4, 5 en 6
Kinderen vanaf groep 4 kunnen meedoen aan een Droppie Water Quiz. Een keer per jaar mag degene met de hoogste score met zijn klas naar het Watermuseum in Arnhem. Op deze manier komen kinderen van alles over water te weten. Ze kunnen zelfs zien wat het waterschap in hun eigen woonomgeving doet.

Groep 7 en 8
Leerlingen uit groep 7 of 8 duiken in de wereld van water. Ze vinden op droppiewater.nl informatie over water, het waterschap, de waterkringloop, water door buizen, water leeft en veilig water. Hier is veel in-formatie te vinden voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook zij kunnen hun kennis over water testen in de quiz en lezen wat het waterschap bij hun in de buurt doet.
Provincie:
Tag(s):