donderdag, 18. december 2008 - 17:55

Nieuw ziekenhuis Sittard eind januari open

Sittard

In de loop van de maand januari 2009 verhuizen het Maaslandziekenhuis, het Prins Claus Centrum en Invia naar het nieuwe Orbis Medisch Centrum.
Hier wordt tevens een revalidatiecentrum, de Zorgboulevard, de huisartsenpost en de ondersteunende diensten van Orbis Medisch en Zorgconcern ondergebracht. Het nieuwe ziekenhuis zal vanaf 31 januari operationeel zijn, zegt Orbis Zorgconcern vandaag.

Nieuw ziekenhuis Sittard

De verhuizing vindt fasegewijs plaats gedurende de hele maand januari. Als eerste verhuist de afdeling ICT en het laboratorium. In het weekend van 31 januari verhuizen de laatste afdelingen.

Met de ingebruikname van het Orbis Medisch Centrum veranderen ook de namen van enkele instellingen. Het Maaslandziekenhuis wordt Orbis Medisch Centrum. Het Prins Claus Centrum wordt Orbis Geestelijke Gezondheidszorg.
Orbis Revalidatie is de naam van het nieuwe revalidatiecentrum. Dit is een samengaan van de herstel- en revalidatiefunctie van Orbis Invia met verschillende paramedische afdelingen van het ziekenhuis.

Op de Zorgboulevard zullen diverse zorgpartners hun deuren openen, zoals een apotheek, een audicien, een orthopedisch schoenmaker, een hulpmiddelencentrum, een kapper en diverse winkels.

Inmiddels is Sensis al actief in Orbis Medisch Centrum met dienstverlening aan blinden en slechtzienden. En Gilde Opleidingen is er reeds gestart met de opleiding voor verpleegkundigen en verzorgenden. Naast het Orbis Medisch Centrum is de Regionale Ambulancevoorziening Zuid-Limburg gevestigd.

De officiële opening van Orbis Medisch Centrum zal in het voorjaar plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):