maandag, 28. januari 2008 - 21:21

Nieuwbakken stel 'wint' huurhuis in hoofdstad

Amsterdam

Met de Grote Amsterdamse Huizenjacht is vandaag Rooftrack van start gegaan. De nieuwe website voor woningzoekenden is een initiatief van WoningNet en de woningcorporaties in de stadsregio Amsterdam. Rooftrack biedt een gratis overzicht van de vrije sector huurhuizen die de aangesloten woningcorporaties en andere professionele woningaanbieders op dit moment beschikbaar hebben.

In en rond Amsterdam zijn zo’n 31.000 vrije sector huurwoningen, ongeveer 7% van het totale woningbestand. De website verwacht jaarlijks meer dan 1000 woningzoekenden zonder bemiddelingskosten aan een huis te kunnen helpen.

In twee weken hadden zo’n 550 kandidaten zich opgegeven om in de finale te strijden om zes Amsterdamse tophuurhuizen die door de Rooftrack.nl initiatiefnemers exclusief beschikbaar waren gesteld. Deze kandidaten zoeken gemiddeld al meer dan 3 jaar naar een geschikte woning.

25 finalekandidaten kregen twee uur de tijd om per TukTuk in vliegende vaart de woningen in de Swammerdamstraat, Amsteldijk, Bijlmerdreef, Van Tuyl van Serooskerkenplein, Orteliuskade en Lindengracht te bezichtigen. Vijf winnaars gingen met de sleutel van hun nieuwe woning naar huis.

Bastiaan Peters en Martine van der Wal zijn winnaars van de Grote Huizenjacht van Rooftrack. Zij kunnen per direct verhuizen naar de Amsteldijk in Amsterdam. Martine: "Ik wist dat we vandaag lucky waren maar zoveel geluk had ik niet verwacht. We werden zelfs voor twee van de zes huizen als eerste geloot! Dus het is heel fijn dat we vanaf nu hier wonen. Daarbovenop gaan we ook nog voor het eerst samenwonen!"
Categorie:
Tag(s):