vrijdag, 11. januari 2008 - 10:49

Nieuwbouw brede school Weert 15 januari van start

Weert

In Weert zal de nieuwbouw van de brede school Aan de Bron met bijbehorende sporthal woensdag 15 januari officieel van start. De starthandeling bestaat uit het onthullen van een bouwbord door de wethouders Leon Heuvelmans (onderwijs) en Pierre Sijben (sport) op de hoek Limburglaan/Maaslandlaan, meldt de gemeente Weert.

De voorbereidende grondwerkzaamheden voor de bouw op het voormalige WML-terrein zijn november 2007 gestart. Met het onthullen van het bouwbord wordt de start gemarkeerd van een bouwperiode die een jaar duurt. Naar verwachting wordt eind 2008 de nieuwe accommodatie opgeleverd. Basisschool Aan de Bron en alle overige gebruikers nemen vervolgens begin 2009 hun intrek in het nieuwe onderkomen.

De brede school omvat een schoolgebouw voor 19 klassen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en activiteitenruimten voor PUNT Welzijn. De nieuwe sporthal bestaat uit een grote hal geschikt voor topsport, algemene wedstrijdsporten en lessen lichamelijke oefening voor diverse onderwijsinstellingen. Naast de grote hal wordt een multifunctionele sportzaal gerealiseerd die huisvesting gaat bieden aan o.a. tafeltennisvereniging Megacles en de Gehandicaptensportvereniging Weert. Op het terrein komt ook een speelplaats, verschillende fietsenstallingen en een parkeerterrein met 130 parkeerplaatsen.

De gemeente Weert investeert in het hele project circa 13 miljoen euro, hierbij ondersteund door subsidies van de Provincie Limburg en de ministeries van Onderwijs en VWS.
Provincie:
Tag(s):