woensdag, 10. december 2008 - 22:44

Nieuwbouw TenneT

Arnhem

Woensdag hebben ontwikkelingscombinatie BGB (een samenwerkings-verband tussen BAM, Giesbers en TCN) en TenneT, de elektriciteits-transporteur van Nederland in het bijzijn van Burgemeester Krikke van Arnhem de handtekening gezet onder de voorovereenkomst voor de huur van het project Mariëndaal Center of Excellence.

Gemeente Arnhem heeft een belangrijke rol gespeeld in de zoektocht naar een nieuwe locatie voor TenneT, ook om zodoende de werkgelegenheid in de regio te waarborgen. Als beheerder van het landelijke hoogspanningsnet heeft TenneT een traditie opgebouwd in de energiestad Arnhem.

Nieuwe taken als landelijk netbeheerder en het groot aantal nationale en internationale infrastructurele projecten zorgen ervoor dat TenneT verder gaat groeien. TenneT werft momenteel ruim 200 nieuwe medewerkers, waarvan het merendeel in Arnhem komt te werken.

Begin 2008 heeft BGB haar project gepresenteerd aan de markt en specifieke doelgroepen in de regio. Uiteindelijk is TenneT als groeiende onderneming de partij geworden waarmee BGB een langjarige overeenkomst zal sluiten. Om aan de verdere groei naar circa duizend personeelsleden te kunnen voldoen, heeft TenneT deze nieuwe locatie nodig. TenneT zal dit innovatieve en eigentijdse pand vanaf 2013 gaan
huren. Duurzaam bouwen en een energiezuinig concept is het uitgangspunt bij de ontwikkeling.

Bij de voorgestane duurzame ontwikkeling van bedrijvenpark Arnhems Buiten aan de Utrechtseweg en in het bijzonder Mariëndaal Center of Excellence speelt duurzaam bouwen in de meest brede betekenis een belangrijke rol. Duurzaam bouwen heeft betrekking op verschillende thema's: water, energie, materialen, binnenmilieu en de
inrichting van de omgeving.
Provincie:
Tag(s):