vrijdag, 26. september 2008 - 13:56

Nieuwe aanhouding in moordzaak vastgoedhandelaar Victor ’t Hooft

Den Haag

Politie Haaglanden heeft vrijdagochtend 26 september een 47-jarige inwoner uit Voorburg aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige dood van vastgoedhandelaar Victor ’t Hooft.

De aangehouden man wordt er van verdacht op enigerlei wijze betrokken te zijn geweest bij de moord op Victor ‘t Hooft. Maandag 22 september hield het rechercheteam een 55-jarige Hagenaar aan. Deze verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besliste dat de 55-jarige nog 14 dagen in hechtenis blijft. Meer informatie hierover valt er in dit stadium van het onderzoek niet te geven, aldus een woordvoerder van de politie.

Victor ’t Hooft werd op woensdag 7 november 2007 in zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag doodgeschoten. De politie vond het slachtoffer na een melding van de schietpartij en startte direct een recherche-onderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Het recherche-onderzoek leidde eerder naar vijf verdachten. Een van hen werd heengezonden vanwege onvoldoende bewijs voor betrokkenheid bij de moord. Drie verdachten moeten zich op 2 december voor de rechter verantwoorden. Twee van hen zitten nog in voorlopige hechtenis. Wanneer de 55-jarige voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend. Het recherche-onderzoek gaat onverminderd door.
Provincie:
Tag(s):