woensdag, 26. maart 2008 - 10:08

Nieuwe aanhoudingen in omvangrijke drugszaak

Alphen a/d Rijn

De politie heeft dinsdag 25 maart opnieuw drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Alle verdachten komen uit Alphen aan den Rijn en zijn 22, 27 en 31 jaar.

De aangehouden verdachten maken deel uit van de criminele groep waarvan de politie vorige week bekend maakte dat zij deze had opgerold en waarnaar het onderzoek nog in volle gang was. De districtschef Jaco van Hoorn van het district Rijn- en Veenstreek die dit nieuws bekend maakte, sprak toen al de verwachting uit over meer aanhoudingen in dit onderzoek.

Eind vorig jaar begon de politie op basis van tips en eigen waarneming een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten zich echter niet alleen bezighielden met drugshandel, maar ook met andere strafbare feiten. Zo onderzoekt de politie tevens de betrokkenheid van de verdachten bij woninginbraken waarbij auto’s zijn weggenomen, winkelinbraken, een steekpartij en diefstal van verdovende middelen van andere verdachten.

Gerelateerd aan bovengenoemd onderzoek werden twee ontvoeringen bekend, warbij de politie ook een aantal verdachten heeft aangehouden.

In totaal kent het onderzoek nu drieëntwintig verdachten.
Provincie:
Tag(s):