donderdag, 17. april 2008 - 10:05

Nieuwe appartementen op voormalig garageterrein Bex

Sittard

Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft vandaag ingestemd met de ontwikkeling van het terrein van de voormalige garage Bex aan de Tunnelstaat in Sittard. Nouville Ontwikkelaars zal op deze locatie onder de naam “Op de langfoor� twee appartementencomplexen van 28 woningen met een parkeergarage ontwikkelen. Een van de complexen zal bestaan uit koopwoningen, het andere uit huurwoningen. De verkoop start binnen enkele weken.

Met het besluit van het college komt een eind aan een lang ontwikkeltraject dat in het jaar 2000 begon, toen garage Bex werd verkocht aan toen Stienstra Woningprojectontwikkeling (nu Nouville Ontwikkelaars).

In de eerste plannen waren naast de appartementen nog extra woningen gepland (op het terrein van de voormalige laboratoriumschool). Hier is twee jaar geleden echter een park aangelegd dankzij bijdragen van ZO Wonen en de gemeente Sittard-Geleen waardoor het oorspronkelijk plan moest worden aangepast.

De bouw van de appartementencomplexen heeft tot gevolg dat het gebied er omheen een opknapbeurt krijgt. Zo ontstaat de mogelijkheid om het fietspad aan de noordzijde van de Tunnelstraat tussen de tunnel en de Dempseystraat vrijliggend te maken. Het college heeft opdracht gegeven om een plan hiervoor uit te werken. De Tunnelstraat is een van drukst bereden fietsroutes in Sittard-Geleen. Dagelijks fietsen er vele honderden studenten naar de scholen in de wijk Limbrichterveld.
Provincie:
Tag(s):